MAGAZÍN

Hip Hop Kemp 2018: report & fotoreport

Největší hiphopová přehlídka ve střední a východní Evropě připravila několik set vystupujících na šesti pódiích.  Největší ohlas sklidili američtí rappeři GZA a Evidence, hiphopový umělec Immortal Technique nebo skupina z USA Suicideboys. Úspěch sklidili i slovenští hosté, rapper Mike Spirit a formace Trosky.  Nám se líbila klasika PSH, Sodoma Gomora i Kontrafakt. Nechyběli ani Pio Squad a Strapo.

První ročník festivalu Hip Hop Kemp se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Kvůli velkému zájmu návštěvníků ale areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště.

Z pohledu návštěvnosti, se sice jednalo o slabší ročník, což není nejlepší zpráva pro pořadatele, ale pro návštěvníky to bylo příjemné – žádné fronty a dostat se do první řady no problemo.

Příští rok zase a těšíme se, co nám Hip Hop Kemp připraví za program. Oslaví totiž plnoletost – 18. ročník – tak by to chtělo třeba Snoop Dogga, Lil Wayna nebo Jay-Z – anebo koho byste si přáli vy?

Fotoreport: Paiky Photography

 

Sdílením nás podpoříte: