ROZHOVOR s Nikola Džokić: „České holky mají největší mámvpičismus“

ROZHOVOR s Nikola Džokić: „České holky mají největší mámvpičismus“

Rozhovor s Nikola Džokić > Standup komik, barový myslitel, sběrač zážitků a upomínek k platbě.Vždy hrdý Srb. Nikdy kladivo.

Co tě přivedlo do ČR?
Rád bych řekl něco vtipnýho, ale bohužel válka. Přijel jsem sem v roce 1999 s mámou, kterou sralo, že bych měl jít do armády. Tak jsme jeli sem, kde to pracovně trošku znala. A už skoro 20 let tady dělám různé ostudy a průsery. Hlavně to tady ale miluju. Furt slyším, jak na ČR lidi nadávají a já většinou říkám, že to je kvůli tomu, že líbají toho, koho nemilují, říkají věci, které si nemyslí a dělají práci, která je nebaví. Myslej, že mají nekonečně času, tak proto jsou nešťastný. A za to vše nemůže Česká republika. Tady je to vážně skvělý.

Plánuješ tady tedy zůstat? Máš ženu?
Ano, jak jsem říkal, mám to tady moc rád. A ženu mám, teda jako přítelkyni, zatím není má žena.

„České holky mají největší mámvpičismus“

Jaký jsou pro tebe český ženy?
Jedním slovem? Strašně zajímavý. Potkat jsem za svých 34 let hodně holek různých národností a neznám žádné, které mají tak velkej mámvpičismus jako české holky. A pro mě je to dost sexy.

Mámvpičismus je naprosto skvělej výraz. Můžeš to více popsat?
Je to stav, ve kterém víte, že se děje něco špatně nebo se třeba neděje to, co by se dít mělo. Víte, že byste něco neměli dělat, víte, co byste naopak měli dělat a vždy moc dobře víte, jak to všechno dopadne, ale prostě máte v piči.

A co zkérovaný holky – lepší?
Jasně že o hodně lepší. Vzhledem k tomu, že s jednou zkérovanou žiju, tak ani nic jinýho říct nemůžu. Celkově mě baví kérky, nevím, jestli je to jen můj pocit, ale přijde mi, že ty holky maj ty holky vždy takový promyšlenější, nebo mají hlubší význam. Prostě je to sexy.

Jak bys charakterizoval svůj humor?
Nekorektní facepalm balast sprosťáren, na kterejch se dost zamějete a občas mě budete i nenávidět, ale zároveň si uvědomíte, jak je ta realita kurva vtipná. Už od začátku, kdy jsem s klukama založil brand STAY ZMRD, se snažím zkoumat, kde jde ta hrana nekorektního humoru a co je už moc. A pořád nevim. Takže to zkoumám dál.

Jak tě napadají vtipy a tvá vystoupení?
Většinou na hajzlu. No fakt. Když tam sedim, tak pak vylezu jako mentální osoba a chodím po bytě dokolečka a rozvíjim to. Stejně jako když máte imaginární hádku s někým jen ve svý hlavě. A taky mě teda dost vtípků napadá, když jsem opilej. Ale většinou, když si to pak ráno přečtu, tak to nedává smysl. Ale pár témat a džouků už jsem takhle vyplodil.

Jak dlouho trvá příprava vystoupení a zkoušíš to nejprve na někom?
Zezačátku jsem si to nejdříve zkoušel na open mic stand up večerech, ale teď už to nedělám. Připravím si to v hlavě a jdu rovnou mezi lidi. Už vím jak věci říkat, jak je zaujmout a už to není takovej stres. Ale příprava je důležitá, to ne že ne, určitě bylo by lepší, kdybych na to měl víc času.

„První dva roky v ČR jsem vůbec nevěděl, kolik je hodin“

 Co považuješ za svůj nejlepší standup výstup. Já třeba od tebe miluju hajzl v autobuse…
Ten mám taky rád, protože je pravdivej. Většinou mě teď baví kecy o sexu a holkách, ono se tomu paradoxně nejvíc lidí směje. Ale tam je právě tenká hranice toho urážet nebo bavit. Brzy budou moje výstupy v rámci Comedy Club i online, tak se doufám podíváš. Celkově za svůj nejlepší standup považuju ten, kde povídám o tom, jak jsem zhulenej kupoval Burgery v mekáči. Lidi na to nějak nejvíc reagovali.

Řekni něco vtipnýho o češích…
Češi třeba neumějí říct čas. Já jsem z Balkánu a tam nás učili říkat čas jednoduše: hodina + minuta. Žádný další sraní. Ale tady? Taky každej řve „třičtvrtěnadvě“ „začtvrtpůl“. Já jsem tu první dva roky vůbec nevěděl kolik je hodin. A kdyby toho nebylo málo, někdy neříkáte ani tu hodinu. „V kolik se sejdem kámo?“ „Hele tak ve čtvrt“. KURVA ČTVRT NA CO?

Jak jsi k této práci přišel?
Šel jsem s kamarádem Lukášem na open mic večer skupiny underground comedy a zkusil si to. Jen tak jsem si řekl, že to chci zkusit. A ono to bylo dobrý a pozvali si mě znova. A pak zase. A už tři roky mě zvou. Doteď vystupuju s Undeground comedy a je to moje druhá rodina.

Dá se tímto opravdu živit nebo máš ještě nějakej vedlejší džob?
Kromě vystupování mám i „denní“ práci jako IT analytik. Se standupem se dá živit, ale je to sakra těžký, stejně jako s jakoukoli jinou uměleckou disciplínou. Většina standup komiků v ČR se pořád snaží tento žánr lidem představovat a ukazovat jim, jak to vypadá naživo. Upřímně tak trošku doufám, že třeba za rok bude situace o dost lepší a standup bude známější a tím pádem si i my z toho víc odnesem. Jako myslím víc peněz, zážitků máme i tak dost.

Jakej máš nejoblíbenější drink?
Jednoznačně Whiskey. Dobrá single malt Whiskey. Ale jelikož žiju v ČR tak to pivo mám taky jako dost rád.

Máš nějaký kérky?
Nemám, ale brzy budu mít. Jsem z Balkánu a kérky jsem kvůli různým válečným průserům měl spojený se silnejma zážitkama, které člověk na sobě bude nosit do konce života. Ne kvůli módě nebo stylu. Ale už se na to připravuju a bude to velký.

Nechceš prozradit, co si necháš vytetovat?
No bude to víc obrázků a každej mi nakreslí jinej umělec. Většinu kamarád, kterého si vážím. Nějak to spojím na ruce. Rukáv to asi hned nebude, ale je to v plánu.

Redaktor: Monika Aron – 2019
instagram.com/nikolaa
Photo: facebook.com/RadekHolesPhotography

 

KATEGORIE:
Tags:
BUĎTE V OBRAZE!

PŘIPOJTE SE K NAŠÍ ALT KOMUNITĚ A UŽ VÁM NEUNIKNE ŽÁDNÝ NOVÝ FOTOSET ČI ČLÁNEK!

Odebírejte newsletter a dostávejte vše s předstihem. Je to zdarma a odhlásit se můžete kdykoli.

Další články

T Více

ROZHOVORY25. 2. 2015

TATTOO ŽINČÍK: Rok se učil kreslit. Teď je z něj super tatér!

Talentovaný, originální, sympatický. Tak by se dal popsat Martin Žinčík. Tatér z Chrudimi, hostující v Praze. Vyučil se stavařinu a neuměl vůbec kreslit. Rok se […]

d Více

MAGAZÍN3. 6. 2015

9 důvodů proč jíst chilli každý den

Jazyk máte jako v plamenech, slzení z očí nemůžete zastavit… Léčivé účinky chilli papriček využívali už před šesti tisíci lety starověcí Řekové. Víte, co všechno […]

P Více

FILMY10. 6. 2015

Přeceňované horory roku 2015

Poslední dobou se s horory roztrhl pytel a v kině na nás každý měsíc nějaké to postrašeníčko čeká. Ale opravdu jsou horory v kině natolik skvělé a hororové, […]

E Více

FOTOSETY17. 8. 2015

ESTELLE 08/2015

Photo: Ta Greta s.r.o. // MOgirl ESTELLE

BUĎ V OBRAZE

Odesláním emailu se přihlašujete k odebírání newsletteru, který je zdarma a můžete se z něj kdykoliv odhlásit. Váš email není poskytován žádné třetí straně a slouží jen pro odběr momag newsletteru.

© MOMAG 2014 – 2024

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.