Není bistro jako bistro! Podívali jsme se na nejlepší pražská a brněnská bistra…

Není bistro jako bistro! Podívali jsme se na nejlepší pražská a brněnská bistra…

Encyklopedie o pojmu Bistro praví: „Bistro, někdy také občerstvení, je prodejní místo pro prodej jídel a nápojů kolemjdoucím zákazníkům. Vybavením a sortimentem se nachází mezi jednoduššími kiosky a komfortnějšími restauracemi rychlého občerstvení.“ A my jsme udělali průzkum a našli pro vás ty nejlepší Bistra v Praze a Brně.

BISTRA V PRAZE

BISTRO PROTI PROUDU

Bistro Proti Proudu
Praha 8 – Karlín – bistroprotiproudu.cz
Bistro proti proudu nadchne i nejnáročnější klienty nejen na jídlo, ale i interiér. Dobrá a silná káva. Snídaně. Jedinečné vynikající sendviče, úchvatné domácí dezerty. Skvostné TON židle, skvělý až perfektně dokonalý interiér, ale zároveň příjemná rodinná atmosféra. Možná díky zvoleným prvkům hřejivého dřeva.  No a na čem konkrétně si můžete třeba pochutnat? Menu se mění, my vybíráme dle našich chutí třeba Linguine carbonara s italskou pancettou, Krémové rizoto s listovým špenátem, Bulgurové rizoto s pečenou krůtou a bylinakmi a k tomu všemu každý den jiná výborná polévka. Jo a ty dezerty jsme už zmiňovali, že jo, takže znova – vynikající domácí dezerty a dobrá silná káva!

BISTRO ROH

Bistro ROH
Praha 8 – Karlín – bistroroh.cz
Směr kultur, originálního prostředí, nevšedního servisu a skvělých ingrediencí. Vaří to co má rád jejich šéfkuchař Filip Sajlet, Martin Staněk a jejich tým. Design Pasta Oner a Basepoint, takže kreativně založené duše tu jsou jako v sedmém nebi. A co si u nich kromě menších chuťovek, kávy či čaje dát? Tak třeba k obědu Kuřecí špalíčky marinované v curry pastě, pro dietáře, avšak vynikající Zeleninový salát s rajčatovým dresinkem, baby špenátem a sýrem Cottage. Plněné papriky mletým masem a rýží s rajskou omáčkou nebo na Rybí filé zapečené olivami a balkánským sýrem s mrkvovo-bramborovým pyré. Anebo jejich poctivé skvělé koutky rvoucí burgery! Sledujte i jejich fb, kde vždy najdete nabídku na celý týden.

ATABLE BISTRO

Á Table Bistro
Praha 6 – Dejvice – fb.com/atablebistro
Francouzské bistro, které nabízí neotřelou atmosféru a skvělá jídla připravovaná s láskou majitelem a kuchařem v jedné osobě – panem Jean-Charlesem Bergerem.

By The Way Bisto
Praha – Náplavka –
btwbistro.cz
Bistro u Náplavky v italsko-francouzském stylu se specializuje na přípravu pokrmů z čerstých surovin a domácích produktů. Ve stalém meníčku najdete skvělý kozí sýr, vynikající Tagliatelle a Risotta i chutné dezerty.

BY THE WAY BISTRO
WINE FOOD MARKET

Wine Food Market
Praha –Smíchov – winemarket.cz/provozovna-smichov
Vy ale navštivte poprvé určitě Smíchov. Není to bistro jako bistro, ale zařadíme ho sem. Tržnice Wine Food Market prezentuje typicky italský, avšak v České republice unikátní restaurační koncept. Můžete si zde vychutnat jedinečnou italskou kuchyni v kvalitě odpovídající špičkovým restauracím, v autentickém, příjemně neformálním prostředí. Tomu odpovídá i specifický systém obsluhy. Jídlo i pití si můžete objednat u všech dílčích zastávek – na baru, v rybárně i pekárně. Svou objednávku na místě zaplatíte, dostanete vařečku s číslem, tu si odnesete na své místo a postavíte ji do připravené karafy na stole. Pak už jen pohodlně vyčkáte, až vám obsluha přinese pití a posléze i jídlo.

BISTRA V BRNĚ

FRESH FANATIC

Fresh Fanatic
Kounicova 39 – freshfanatic.cz
Už se Vám někdy stalo, že jste se chtěli najíst rychle a přitom kvalitně? Nedat si smažené jídlo, ale zároveň být rychle zpět v kanceláři? Nemuset si dát bagetu, ve které je víc lepku než čehokoli jiného? Nebaví Vás chystat si krabičky s jídlem s sebou do práce, abyste nemuseli jíst nezdravá jídla v hospodách či fast-foodech? Nebaví vás jíst z plastových talířků? Tak proto je tu nové bistro v Brně zaměřené na lehká jídla z kvalitních surovin, denně nabízí čerstvé krémové polévky, ovocné i zeleninové saláty, piadiny, fresh juices a smoothies. Navíc jim tam vidíte pod ruce, když vaše jídlo chystají a můžete ho sníst z kvalitního porcelánu nebo odnést s sebou.

MARINADA STORE

Marináda Store
Jiráskova Třída 15 – marinada-store.cz

Místo, kde si nakoupíte, odpočinete i pochutnáte. V Marináda Store mají rádi dobré jídlo a pití, ale i přírodu a proto nepodporují masovou produkci, ale především poctivé malovýrobce, které většinou osobně znají. To nejlepší, co jim zachutnalo při cestách po republice i zahraničí se snaží pravidelně přinášet do Marinády a díky rozmanitému výběru věříme, že si i vy najdete to svoje.

BISTRO FRANZ

Bistro Franz
Veveří 14 – bistrofranz.cz
V příjemném moderním interiéru rodinného bistra pro Vás celodenně připravují sezonní jídla z čerstvých surovin od místních dodavatelů, originální zákusky, bio nápoje, Fairtrade kávu a kvalitní vína od moravských vinařů.

BABINSKY BISTRO

Babinský Bistro
Špilberk 1 – fb.com/BabinskyBistro
Malé rodinné bistro na Špilberku. Příjemné posezení v krásném prostředí hradu. Denně čerstvě pečený kváskový chleba, domácí paštika, kvalitní káva, vína od Jana Plačka a Vladimíra Tetura, pivo Bernard a Špilberk z pivovaru Hauskrecht.

Redaktor: Monika Aron, Photos: fotogalerie jednotlivých bister

 

KATEGORIE:
Tags:
BUĎTE V OBRAZE!

PŘIPOJTE SE K NAŠÍ ALT KOMUNITĚ A UŽ VÁM NEUNIKNE ŽÁDNÝ NOVÝ FOTOSET ČI ČLÁNEK!

Odebírejte newsletter a dostávejte vše s předstihem. Je to zdarma a odhlásit se můžete kdykoli.

Další články

T Více

ROZHOVORY25. 2. 2015

TATTOO ŽINČÍK: Rok se učil kreslit. Teď je z něj super tatér!

Talentovaný, originální, sympatický. Tak by se dal popsat Martin Žinčík. Tatér z Chrudimi, hostující v Praze. Vyučil se stavařinu a neuměl vůbec kreslit. Rok se […]

d Více

MAGAZÍN3. 6. 2015

9 důvodů proč jíst chilli každý den

Jazyk máte jako v plamenech, slzení z očí nemůžete zastavit… Léčivé účinky chilli papriček využívali už před šesti tisíci lety starověcí Řekové. Víte, co všechno […]

P Více

FILMY10. 6. 2015

Přeceňované horory roku 2015

Poslední dobou se s horory roztrhl pytel a v kině na nás každý měsíc nějaké to postrašeníčko čeká. Ale opravdu jsou horory v kině natolik skvělé a hororové, […]

E Více

FOTOSETY17. 8. 2015

ESTELLE 08/2015

Photo: Ta Greta s.r.o. // MOgirl ESTELLE

BUĎ V OBRAZE

Odesláním emailu se přihlašujete k odebírání newsletteru, který je zdarma a můžete se z něj kdykoliv odhlásit. Váš email není poskytován žádné třetí straně a slouží jen pro odběr momag newsletteru.

© MOMAG 2014 – 2024

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.