VEG RECEPTY: Avokádová polévka a další dobroty

Při tomto vaření nemusí přijít k úrazu žádné zvířátko. Autorkou receptů i fotek je MOgirl Petora Bonn. Více na www.bonn-kitchen.blogspot.cz a na facebook – Kuk.Buk

Zelená polívka s avokádem a dýňovým semínkem

Ingredience: 1 avokádo, 4 menší brambory, 1 jarní cibule, římský kmín, zel. vývar/bujón, dýňová semínka, máslo, zakysaná smetana

Postup: Cibuli nakrájím najemno, brambory a avokádo na kostičky. Cibulku nechám zpěnit na másle, přidám hrstku římskýho kmínu a nechám provonět, pak zaliji zel.vývarem /cca 700ml/ a přidám brambory, nechám vařit. Až jsou brambory hotový, přidám avokádo a rozmixuju tyčovým mixérem do hladka, přidám ještě zakysanou smetanu a promíchám. Na talíři dochutím praženými semínky a zakysanou smetanou. Podávám s opečenou kaiserkou.

PAŠTIKA ZE SOJOVÝCH BOBŮ

Ingredience:  sojový boby /předem namočený a uvařený/, máslo, provensálský koření, sůl a pepř, bobkový list, pepř černý celý, červený suchý víno, zel. Vývar, cibule, smetana 30%, nasekaný mandle /nemusí/

Postup: Sojový boby /asi 250 g/ den předem namočím a poté uvařím. Na

jemno nakrájenou cibuli nechám zpěnit na másle, přidám sojové boby, provensálské koření, sůl, pepř a chvilku smažím. Připravím si 200 ml silnýho zeleninovýho vývaru či bujónu, kterým zaliju boby a přidám trochu vína. Nechám 10-15 minut povařit. Povařený boby dam do mixéru a mixuju do hladka, v průběhu přidávám smetanu a pár kostek másla, dokud paštika nemá konzistenci husté omáčky, popřípadě dochutím solí/pepřem/kořením/vínem. Ještě teplou paštiku dám do mističek či skleniček, ozdobím bobkovým listem, pepřem a zaliji rozpuštěným máslem. Nechám zchladit. Ještě se hodí vmíchat nasekané mandle.

CIZRNA SE ŠPENÁTEM A BRAMBOREM

Ingredience: cca 500g brambor, listový špenát, smetana/sojová smetana, plechovka cizrny, kari/garam masala/kurkuma, římský kmín celý, strouhaný kokos, sůl

Postup: Brambory oloupu a nakrájím na malé kostky, které pak smažím v hrnci dozlatova. Mezitím na oleji rozvoním koření, přidám kokos a chvíli orestuju (nesmí se spálit!), pak přidam špenát, vodu a nechám cca 15 minut podusit. Zaliji smetanou a nechám ještě chvilku dusit. Přidám cizrnu, povařím a nakonec brambory, opět lehce povařím a dosolím.  Já si tam přidala ještě trochu Garam masaly a kurkumy.

KATEGORIE:
Tags:
BUĎTE V OBRAZE!

PŘIPOJTE SE K NAŠÍ ALT KOMUNITĚ A UŽ VÁM NEUNIKNE ŽÁDNÝ NOVÝ FOTOSET ČI ČLÁNEK!

Odebírejte newsletter a dostávejte vše s předstihem. Je to zdarma a odhlásit se můžete kdykoli.

Další články

T Více

ROZHOVORY25. 2. 2015

TATTOO ŽINČÍK: Rok se učil kreslit. Teď je z něj super tatér!

Talentovaný, originální, sympatický. Tak by se dal popsat Martin Žinčík. Tatér z Chrudimi, hostující v Praze. Vyučil se stavařinu a neuměl vůbec kreslit. Rok se […]

d Více

MAGAZÍN3. 6. 2015

9 důvodů proč jíst chilli každý den

Jazyk máte jako v plamenech, slzení z očí nemůžete zastavit… Léčivé účinky chilli papriček využívali už před šesti tisíci lety starověcí Řekové. Víte, co všechno […]

P Více

FILMY10. 6. 2015

Přeceňované horory roku 2015

Poslední dobou se s horory roztrhl pytel a v kině na nás každý měsíc nějaké to postrašeníčko čeká. Ale opravdu jsou horory v kině natolik skvělé a hororové, […]

E Více

FOTOSETY17. 8. 2015

ESTELLE 08/2015

Photo: Ta Greta s.r.o. // MOgirl ESTELLE

BUĎ V OBRAZE

Odesláním emailu se přihlašujete k odebírání newsletteru, který je zdarma a můžete se z něj kdykoliv odhlásit. Váš email není poskytován žádné třetí straně a slouží jen pro odběr momag newsletteru.

© MOMAG 2014 – 2024

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sharing Options

Share privately with friends
Share publicly on social networks
Or maybe you want in person?