RAPOVÁ KRÁLOVNA FLOHIO

Jedno z nejaktuálnějších a nejvýznamnějších jmen UK rapu a grimu, Flohio, se po 2 letech vrací do Holešovic na Metronome Prague 2020 v rámci jedné z nejklíčovějších klubových akcí domácí scény Addict Rave.

 

Londýnská raperka a textařka s nigerijskými kořeny Flohio již několik posledních let bortí pravidla rapové, hip-hopové a grimové scény. Pozornost na sebe strhla poprvé v roce 2016 svými nemilosrdnými texty songů debutového EP Nowhere Here. “Rap nemá být šťastný; má v něm být cítit drsnost,” vyjádřila se později v jednom z rozhovorů. “Není to jen o trávě a rtěnkách. Musíte v tom mít ten punk. Musí to být radikální. Jsme tu od toho, abychom předávali poselství.”

Láska k rapu v ní vzplála dětství již ve 12 letech, kdy objevila raperku Eve a její song You, Me and She, který ve smyčce poslouchala pořád dokola. Při první návštěvě nahrávacího studia v centru pro mládež v Bermondsey pak prý okamžitě věděla, že hudba je to, čemu se v životě chce věnovat. Od sebrání odvahy a prvního freestylování za micem ji i přes její evidentní talent čekala ještě dlouhá cesta vytrvalosti a sbírání zkušeností, než se mohla hudbě začít věnovat na plný úvazek a rozjet kariéru plnou úspěchů, začínajících právě zmíněným debutovým EPčkem.

Českým divákům svoji energii předvedla v roce 2018, kdy zapálila Addict #15, který se shodou okolností konal také na Výstavišti v Holešovicích. Vrací se tedy do známého prostředí, připravená rozdivočit svoje publikum ještě ve větším. Energičtější a drsnější, než kdy jindy se Flohio předvedla i na letošním Eurosonic 2020, kde se svojí show nenechala nikoho klidným a odnesla si prestižní titul výherkyně mezinárodní ceny Music Moves Europa Talent 2020.

Flohio na Metronome Prague doplní sestavu, kterou tvoří grimová ikona Skepta, česká rapová stálice Hugo Toxxx nebo třeba ukrajinská senzace hip-hopu alyona alyona. Celý zatím oznámený hudební program je dostupný na stránkách www.metronome.cz, kde lze také zakoupit vstupenky na festival. Momentálně je v prodeji limitovaná druhá vlna prodeje za zvýhodněnou cenu dvoudenní vstupenky za 1 890 Kč a jednodenní za 1 280 Kč.

 

 

KATEGORIE:
Tags:
BUĎTE V OBRAZE!

PŘIPOJTE SE K NAŠÍ ALT KOMUNITĚ A UŽ VÁM NEUNIKNE ŽÁDNÝ NOVÝ FOTOSET ČI ČLÁNEK!

Odebírejte newsletter a dostávejte vše s předstihem. Je to zdarma a odhlásit se můžete kdykoli.

Další články

T Více

ROZHOVORY25. 2. 2015

TATTOO ŽINČÍK: Rok se učil kreslit. Teď je z něj super tatér!

Talentovaný, originální, sympatický. Tak by se dal popsat Martin Žinčík. Tatér z Chrudimi, hostující v Praze. Vyučil se stavařinu a neuměl vůbec kreslit. Rok se […]

d Více

MAGAZÍN3. 6. 2015

9 důvodů proč jíst chilli každý den

Jazyk máte jako v plamenech, slzení z očí nemůžete zastavit… Léčivé účinky chilli papriček využívali už před šesti tisíci lety starověcí Řekové. Víte, co všechno […]

P Více

FILMY10. 6. 2015

Přeceňované horory roku 2015

Poslední dobou se s horory roztrhl pytel a v kině na nás každý měsíc nějaké to postrašeníčko čeká. Ale opravdu jsou horory v kině natolik skvělé a hororové, […]

E Více

FOTOSETY17. 8. 2015

ESTELLE 08/2015

Photo: Ta Greta s.r.o. // MOgirl ESTELLE

BUĎ V OBRAZE

Odesláním emailu se přihlašujete k odebírání newsletteru, který je zdarma a můžete se z něj kdykoliv odhlásit. Váš email není poskytován žádné třetí straně a slouží jen pro odběr momag newsletteru.

© MOMAG 2014 – 2024

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.