Rozhovor: YZOMANDIAS „Pokora je základní stavební kámen. Kdo ji nemá, je buď idiot, nebo v prdeli.“
,

Rozhovor: YZOMANDIAS „Pokora je základní stavební kámen. Kdo ji nemá, je buď idiot, nebo v prdeli.“

Musím se přiznat, že jsem z tohoto rozhovoru i focení byla trochu nesvá. Navíc když je známé, že YZOMANDIAS rozhovory prostě nedává. Po pár prohozených větách jsem ale zjistila, že Jakub, alias YZOMANDIAS – původně Logic – jak si říká, je vlastně milej, pokornej chlap s jasnýma cílema, osobitým stylem a srovnanýma názorama.

(2017 – photo a rozhovor monicorn.cz)

Jak si došel k image, kterou nyní máš? Co ta změna? Před 2 lety dlouhovlasý dredař s mikinou a nyní hubený pokérovaný týpek s Gucci páskem…
YZO: Haha)), neoznačoval bych to rozhodně jako, že jsem se změnil. Ke ztrátě váhy vedly určitý životní události, který byly spojený s celkem drastickou změnou myšlení, životosprávy a dalších faktorů co jsou s tím spojený. Ale jak říkám, beru to celý spíš jako osobní vývoj než, že bych se změnil. Každopádně dostávám se tam kam směřuju celej život, ono když jsem se dřív musel rozhodovat jestli si koupím Gucci pásek nebo ty peníze vrazím zpátky do hudby, tak jsem o tom ani vlastně ani nepřemejšlel. Všechno jsem cpal okamžitě nazpět. Když to děláš poctivě, tak se to nakonec otočí.

Jaká slova tě vystihují?
YZO: Rodina, svoboda a pokora. Pokora je základní stavební kámen. Kdo ji nemá, je buď idiot, nebo v prdeli. Je to jedna z hodnot, kterou očekávám, že budou mít lidi kolem mě.

Takže jde o to vážit si toho co máš a co děláš? Nevytahovat sem nepovyšovat. A není to protiřečení si s rapem, kde jsou naleštěný káry a rapuje se o tom jak si nahoře?
YZO: Mně jde hlavně o to, jakej si člověk a jak se chováš k ostatním, ke mně, jak se chováš sám k sobě, jestli dostojíš svýmu slovu a jestli jsi fér. Nespojoval bych to rozhodně s rapem o kárách a o tom, jak se teď směješ. Já například přesně takovej rap dělám, a je škoda, že většina lidí takovýhle tracky bere z tohohle pohledu. Já tenhle typ rapu miluju a když ho poslouchám, tak je to pro mě spíš motivace, než že by to mělo bejt vychloubání… Mám radost za každýho člověka, kterej má to štěstí a může dělat to, co ho baví. A když to vidíš jinde, má ti to říct to, že když to dal někdo jinej, tak ty to můžeš dát klidně taky.

Rozhovor vznikal měsíc po vydání tohoto tracku, díky kterému si Yza, tehdy ještě Logica, všimlo i širší publikum. 

V ČR jsi velmi výrazný a jedinečný. Plánuješ někdy odejít z ČR?
YZO: Ještě nedávno jsem měl dost silnou potřebu to udělat, protože jsem se setkával s absolutním nepochopením toho, co jsem dělal. Ale v poslední době mi přijde, že už mě lidi začali chápat, takže tu určitě budu ještě nějakou dobu otravovat. Každopádně jsem za poslední rok hodně cestoval po světě a určitě v tom chci pokračovat.

Myslíš, že jsi komerční?
YZO: Dobrá otázka. Tady záleží na definici slova. Pro mě to slovo bylo vždycky dost urážlivý. Řekl bych, že když je někdo komerční znamená to, že dělá věci kvůli tomu, aby se líbily lidem. Já dělám věci, který chci dělat a je mi jedno, jestli se někomu líbí nebo ne. Na druhou stranu když se líbí, je to pro mě příjemnej bonus.

Počty zhlédnutí na youtube říkají, že se asi líbíš…
YZO: Momentálně jsem úplně spokojenej co se týče čísel a díky všem, co k tomu přispěli.

Co ganja a marihuana?
YZO: X let jsem hulil celkem dost, pak jsem to cca rok v kuse dost přeháněl s bongama a v jednu chvíli mi to přestalo dělat fyzicky dobře, tak jsem se na to nějakou chvíli vysral. Teď už skoro nehulim. Ale jsme rád za ty časy s ní. Dost mi to dalo.

Při zadání Logic do google se mi vyhledá americkej rapper podobného věku – jak to chodí se zvolením přezdívky v rap life? To jako nevadí, že se jmenujete stejně?
YZO: Haha. No celkem mě to sere. Každopádně já jsem ten nickname měl dřív jak on, tak ať táhle do hajzlu. (od roku 2018 se definitivně všude přejmenoval z LOGIC na YZOMANDIAS  – pozn. redakce)

Upřesníš mi ještě teda jaký všechny nicknames máš?
YZO: Logic aka Yzomandias aka J.Eden aka Hráč roku aka Ledovej aka Dobrá duše & Srdce ze Zlata… A dalších x na který si teď nevzpomenu. V rapu, ale i v životě, je to běžná praxe že máš víc než jednu přezdívku.

Co znamená Yzomandias?
YZO: Je to inspirovaný postavou z komiksu Watchmen, kterej se jmenoval Ozymandias. Je tam celou dobu jako kladná postava, ke konci ale zjistíš, že je to vlastně hlavní záporák a úplně na konci pochopíš, že veškerý „špatný“ věci udělal s nejlepším záměrem. Doporučuju!

Dobrý tip. Díky. Doporučíš ještě něco?
YZO: Nějaký komiksy jsem už přečetl… Z komiksů se chystám přečíst akorát poslední číslo „Útok Titánů“. Poslední dobrej film co jsem viděl, se jmenuje „Barry Seal: Nebeský Gauner“ a dneska jsem konečně dočetl knížku „Kokain“ o německým dealerovi. Jinak jsem si dlouho nezahrál žádnou dobrou hru, protože v poslední době vycházej úplný sračky.

Co kérky, kdy bude nějaká nová?
YZO: Chystám se s Flexxem na záda

Máš nějakou úchylku kromě Hanah Montany?
YZO: Jednu dobu jsme sbírali obaly od různejch Haribo, měli jsme toho doma plnou skříň. Dřív jsem sbíral každou druhou píčovinu, ale v poslední době jsem přišel na to, že se mi ty věci jen válej doma a zabíraj místo. Tak jsem většinu prodal, rozdal nebo vyhodil.

Ještě něco co bys chtěl sdělit na závěr?
YZO: Díky za rozhovor, konečně nějakej, co měl smysl.

A my děkujeme také

MILION+ YOUTUBE
YZOMANDIAS INSTAGRAM
MILION+ INSTAGRAM

KATEGORIE:
,
BUĎTE V OBRAZE!

PŘIPOJTE SE K NAŠÍ ALT KOMUNITĚ A UŽ VÁM NEUNIKNE ŽÁDNÝ NOVÝ FOTOSET ČI ČLÁNEK!

Odebírejte newsletter a dostávejte vše s předstihem. Je to zdarma a odhlásit se můžete kdykoli.

Další články

T Více

ROZHOVORY25. 2. 2015

TATTOO ŽINČÍK: Rok se učil kreslit. Teď je z něj super tatér!

Talentovaný, originální, sympatický. Tak by se dal popsat Martin Žinčík. Tatér z Chrudimi, hostující v Praze. Vyučil se stavařinu a neuměl vůbec kreslit. Rok se […]

d Více

MAGAZÍN3. 6. 2015

9 důvodů proč jíst chilli každý den

Jazyk máte jako v plamenech, slzení z očí nemůžete zastavit… Léčivé účinky chilli papriček využívali už před šesti tisíci lety starověcí Řekové. Víte, co všechno […]

P Více

FILMY10. 6. 2015

Přeceňované horory roku 2015

Poslední dobou se s horory roztrhl pytel a v kině na nás každý měsíc nějaké to postrašeníčko čeká. Ale opravdu jsou horory v kině natolik skvělé a hororové, […]

E Více

FOTOSETY17. 8. 2015

ESTELLE 08/2015

Photo: Ta Greta s.r.o. // MOgirl ESTELLE

BUĎ V OBRAZE

Odesláním emailu se přihlašujete k odebírání newsletteru, který je zdarma a můžete se z něj kdykoliv odhlásit. Váš email není poskytován žádné třetí straně a slouží jen pro odběr momag newsletteru.

© MOMAG 2014 – 2024

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.