PHOTO: PETR PUCHALA: facebook.com/foto.magelan
instagram.com/foto.magelan
MOGIRL ELI: instagram.com/oneweirdgirlshow
RECEPT NA VIŠŇOVOU MARMELÁDU
Suroviny: 1 kg višní zbavených pecek, 750 g cukru, 5 jader z pecky
Postup: Cukr s trochou vody svařte na tzv. bublinu: což je vařený cukr tak, že když vložíme sběračku a opět ji vyndáme tak na zevní straně sběračky se zachycují malé bublinky. Do svařeného cukru vložte višně a několik roztlučených jader z pecky a vařte 5 minut. Po 5 minutách višně vyjměte a vložte vedle do misky. Zbývající šťávu vařte do zhoustnutí. Že je marmeláda hotová poznáte tak, že když ji kápnete na talíř, tak se neroztéká. Jakmile uznáte, že je marmeláda hotová, vložte višně zpět a nechte přejít varem. Ještě horkou marmeládu naplňte do sklenic.