VEG RECEPTY: Avokádová polévka a další dobroty

Při tomto vaření nemusí přijít k úrazu žádné zvířátko. Autorkou receptů i fotek je MOgirl Petora Bonn. Více na www.bonn-kitchen.blogspot.cz a na facebook – Kuk.Buk

Zelená polívka s avokádem a dýňovým semínkem

Ingredience: 1 avokádo, 4 menší brambory, 1 jarní cibule, římský kmín, zel. vývar/bujón, dýňová semínka, máslo, zakysaná smetana

Postup: Cibuli nakrájím najemno, brambory a avokádo na kostičky. Cibulku nechám zpěnit na másle, přidám hrstku římskýho kmínu a nechám provonět, pak zaliji zel.vývarem /cca 700ml/ a přidám brambory, nechám vařit. Až jsou brambory hotový, přidám avokádo a rozmixuju tyčovým mixérem do hladka, přidám ještě zakysanou smetanu a promíchám. Na talíři dochutím praženými semínky a zakysanou smetanou. Podávám s opečenou kaiserkou.

PAŠTIKA ZE SOJOVÝCH BOBŮ

Ingredience:  sojový boby /předem namočený a uvařený/, máslo, provensálský koření, sůl a pepř, bobkový list, pepř černý celý, červený suchý víno, zel. Vývar, cibule, smetana 30%, nasekaný mandle /nemusí/

Postup: Sojový boby /asi 250 g/ den předem namočím a poté uvařím. Na

jemno nakrájenou cibuli nechám zpěnit na másle, přidám sojové boby, provensálské koření, sůl, pepř a chvilku smažím. Připravím si 200 ml silnýho zeleninovýho vývaru či bujónu, kterým zaliju boby a přidám trochu vína. Nechám 10-15 minut povařit. Povařený boby dam do mixéru a mixuju do hladka, v průběhu přidávám smetanu a pár kostek másla, dokud paštika nemá konzistenci husté omáčky, popřípadě dochutím solí/pepřem/kořením/vínem. Ještě teplou paštiku dám do mističek či skleniček, ozdobím bobkovým listem, pepřem a zaliji rozpuštěným máslem. Nechám zchladit. Ještě se hodí vmíchat nasekané mandle.

CIZRNA SE ŠPENÁTEM A BRAMBOREM

Ingredience: cca 500g brambor, listový špenát, smetana/sojová smetana, plechovka cizrny, kari/garam masala/kurkuma, římský kmín celý, strouhaný kokos, sůl

Postup: Brambory oloupu a nakrájím na malé kostky, které pak smažím v hrnci dozlatova. Mezitím na oleji rozvoním koření, přidám kokos a chvíli orestuju (nesmí se spálit!), pak přidam špenát, vodu a nechám cca 15 minut podusit. Zaliji smetanou a nechám ještě chvilku dusit. Přidám cizrnu, povařím a nakonec brambory, opět lehce povařím a dosolím.  Já si tam přidala ještě trochu Garam masaly a kurkumy.

KATEGORIE:
Tags:
BUĎTE V OBRAZE!

PŘIPOJTE SE K NAŠÍ ALT KOMUNITĚ A UŽ VÁM NEUNIKNE ŽÁDNÝ NOVÝ FOTOSET ČI ČLÁNEK!

Odebírejte newsletter a dostávejte vše s předstihem. Je to zdarma a odhlásit se můžete kdykoli.

Další články

T Více

ROZHOVORY25. 2. 2015

TATTOO ŽINČÍK: Rok se učil kreslit. Teď je z něj super tatér!

Talentovaný, originální, sympatický. Tak by se dal popsat Martin Žinčík. Tatér z Chrudimi, hostující v Praze. Vyučil se stavařinu a neuměl vůbec kreslit. Rok se […]

d Více

MAGAZÍN3. 6. 2015

9 důvodů proč jíst chilli každý den

Jazyk máte jako v plamenech, slzení z očí nemůžete zastavit… Léčivé účinky chilli papriček využívali už před šesti tisíci lety starověcí Řekové. Víte, co všechno […]

P Více

FILMY10. 6. 2015

Přeceňované horory roku 2015

Poslední dobou se s horory roztrhl pytel a v kině na nás každý měsíc nějaké to postrašeníčko čeká. Ale opravdu jsou horory v kině natolik skvělé a hororové, […]

E Více

FOTOSETY17. 8. 2015

ESTELLE 08/2015

Photo: Ta Greta s.r.o. // MOgirl ESTELLE

BUĎ V OBRAZE

Odesláním emailu se přihlašujete k odebírání newsletteru, který je zdarma a můžete se z něj kdykoliv odhlásit. Váš email není poskytován žádné třetí straně a slouží jen pro odběr momag newsletteru.

© MOMAG 2014 – 2024

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.